top of page

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Onko sinulla kysymyksiä? Meillä on vastauksia!

Olemme keränneet alle joitain useimmin kysyttyjä kysymyksiä asiakkailtamme ja täydennämme listaa säännöllisesti. Jos et kuitenkaan löydä juuri sinun kysymykseesi vastausta listalta, ota yhteyttä niin vastaamme sinulle mahdollisimman nopeasti!

VOINKO OSALLISTUA TUNNEILLE ILMAN ALKEISKURSSIA TAI JOS EN OLE KOSKAAN HARRASTANUT PILATESTA?

Kyllä voit! L1-tason tunnit ovat sopivia aloitteleville pilatesharrastajille. Suosittelemme aloittamaan harjoittelun starttipaketin avulla, löydät niistä lisätietoja täältä.

EN OLE LIIKKUNUT PITKÄÄN AIKAAN, USKALLANKO MUKAAN?

Tottakai! Jokaisen harjoitus muotoutuu oman tason ja taustan mukaisesti. Aloita L1-tason tunneista ja kerro huolesi opettajalle niin hän osaa auttaa sinua tunnilla tarvittaessa. Voit tutustua starttipaketteihimme  täältä.

OLEN RASKAANA, VOINKO OSALLISTUA TUNNEILLE?

Mikäli olet harrastanut pilatesta aiemmin, voit osallistua pienryhmätunneille niin kauan kun pystyt edelleen makaamaan selällään. Tämän jälkeen suosittelemme yksilötunteja, jotta voimme valita juuri sinulle sopivia liikkeitä ja modifioida niitä raskauden mukaan. Emme suosittele aloittamaan pilatesta raskauden aikana, jos et ole harrastanut sitä ennen.

SOPIIKO PILATES MIEHILLE?

Ehdottomasti! Ja itseasiassa, pilateshan on alunperin miehen kehittämä laji miehille.

ONKO STUDIOLLA ALAIKÄRAJAA?

Varsinaista alaikärajaa ei tunneilla ole mutta mikäli alaikäinen osallistuu pienryhmätunneille, pitää hänellä olla siihen huoltajan suostumus. Pilates vaatii myös hurjasti keskittymistä ja alakouluikäisille tämä saattaa olla välillä hankalaa, heille suosittelemmekin yksityistunteja.

KEHOSSANI ON JOS JONKINLAISTA VAIVAA, VOINKO OSALLISTUA TUNNEILLE?

Tämä on hyvin yksilökohtaista ja suosittelemmekin olemaan yhteydessä studioon löytääksesi juuri sinulle sopivat tunnit. Yleisesti ottaen pilates sopii joka keholle jossain muodossa mutta jos tavoitteenasi on jonkin tietyn vamman kuntouttaminen, suosittelemme olemaan yhteydessä fysioterapeuttiimme.

MITÄ TARVITSEN MUKAAN TUNNILLE?

Tarvitset tunnille mukaan normaalit treenivaatteet. Jos sinulla on liukuestesukat kaapissa, sopivat ne hyvin pilatekseen. Muuten pärjäät normaaleilla sukilla tai paljain varpain. Voit ottaa mukaan myös hikipyyhkeen ja juomapullon mutta nämä löydät myös studiolta, mikäli tunnin aikana tarvitset niitä. Myös matot löytyvät studiolta ilman lisämaksua. Tarkista, että sinulla on alaoven koodi mukana (olet saanut tämän varausvahvistuksessa), jotta pääset sisälle!

EN PÄÄSEKÄÄN OSALLISTUMAAN TUNNILLE, MITEN VOIN PERUA SEN?

Pienryhmätunnit tulee perua vähintään 8 tuntia ennen kyseisen tunnin alkua ja yksilö- ja pariohjaukset 24 tuntia ennen ohjausta, tällöin voit hyödyntää tuntikredittisi toisella kertaa. Peruutukset tulee tehdä suoraan varausjärjestelmässä. Mikäli sairastut tai sinulle tulee hätätilanne lähempänä tunnin alkua, pistäthän siitä tiedon nettisivujemme yhteydenottolomakkeiden kautta, chatin tai mobiiliapplikaation Ota yhteyttä-painikkeen kautta, jotta voimme poistaa varauksesi tunnilta manuaalisesti emmekä odota sinua tunnille.

MIKSI TUNNIT OVAT NIIN KALLIITA?

Pilates laitteilla on yleisesti kalliimpaa kuin mattopilates suurissa ryhmissä ja siihen on kaksi hyvin yksinkertaista syytä: ryhmäkoot ovat pienempiä ja laiteinvestoinnit ovat suuria. Nämä kuitenkin myös luovat tunnin arvon; saat yksilöllisempää ohjausta pienen ryhmäkoon ansiosta ja pääset harjoittelemaan monipuolisesti eri laitteilla, joihin studio on investoinut. Kuten meilläkin asiakkaat ovat todenneet, se on sen arvoista!

KLASSINEN PILATES - MITÄ SE ON?

Klassinen pilates on yksi pilateksen tyylisuunta, joka kunnioittaa Joseph ja Clara Pilateksen elämäntyötä opettamalla pilatesta, kuten sen kehittäjät ovat lajin alunperin tarkoittaneet. Klassinen pilates tunnistaa pilateksen kokonaisvaltaisena liikesysteeminä, laitteet ja matto kulkevat käsikädessä, pilateksen perusperiaatteet näkyvät tunneilla, matto- ja reformerliikkeillä on tietty järjestys, liikkeestä toiseen siirrytään tietyllä tavalla ja liikkeet ovat tunnistettavissa Pilateksen tai hänen lähimpien oppilaidensa kehittämiksi.


Vuosien mittaan ymmärryksemme ihmiskehosta ja sen toiminnasta on toki nykytutkimuksen kautta kehittynyt, ja onkin todettava, ettei klassinen pilates tätä sivuuta vaan tyylisuunta on myös kehittynyt tutkimuksen ja harjoittajiensa kokemuksen mukana. Kaiken keskiössä on kuitenkin edelleen Joseph Pilateksen elämäntyö - pilates - haastava, tehokas, koko kehoa voimistava, tasapainottava, venyttävä ja energisoiva laji.

JÄSENYYS, SIIS MIHIN SITOUDUN JA MITEN IRTISANOUDUN?

PilateSM-studiolla on tarjolla monenlaisia erilaisia jäsenyyksiä ja yleisin jäsenyyden kestoaika on 6 kuukautta. On jäsenyytesi kesto mikä tahansa, voit irtisanoa sen mailitse ennen jäsenyysjakson päättymistä. Mikäli emme kuule sinusta ennen jäsenyysjakson loppua, jäsenyytesi uusiutuu automaattisesti uudella samanmittaisella jaksolla.

VOINKO HARJOITELLA STUDIOLLA ILMAN JÄSENYYTTÄ TAI KAUSIKORTTIA?

Kyllä voit! Tarjoamme myös kertakäyntejä sekä useamman kerran paketteja (mm. 10 kerran kortit). Jäsenyydet ja muutaman kerran vuodessa myytävät kausikortit ovat kuitenkin edullisin tapa harjoitella studiolla ja ne on rakennettu niin, että jäsenyys tai kausikortti kannustaa sinua harjoittelemaan säännöllisesti, jotta saisit pilatesharjoittelustasi parhaan mahdollisen hyödyn irti.

MITÄ OVAT OMAT HARJOITUKSET?

Omat harjoitukset tarkoittavat itsenäistä harjoittelua studiolla ilman opettajan läsnäoloa. Studion ollessa vapaana, asiakkaillamme on mahdollisuus varata studio omaan harjoitukseen yksin tai yhdessä kaverin kanssa. Tämä on loistava tapa lisätä harjoituksia viikkoon, mikäli sinulla on aikataulu- tai budjettihaasteita (oma harjoitus on vain alk. 12 € / tunti!). Omien harjoitusten avulla studio on myös avoinna lähes vuoden jokainen päivä. Oman harjoituksen voit tehdä esim. video-ohjauksen mukana (eivät sisälly hintaan) tai voit vaikkapa keskittyä liikkeisiin, joita kroppasi tuntuu kaipaavan juuri sillä hetkellä.

Lisätietoja omista harjoituksista

VOINKO MAKSAA LIIKUNTAEDUILLA, MOBILEPAYLLÄ TAI LASKULLA?

Kaikkiin kyllä! Liikuntaeduista meillä käyvät: Epassi, Smartum ja Edenred. Mikäli haluat maksaa yllämainituilla maksutavoilla, ole yhteydessä studioon, sillä valitettavasti varausjärjestelmämme ei tunnista näitä mutta annamme tarkempia ohjeita, miten hoidamme maksun manuaalisesti. Kortti- tai käteismaksuja emme vastaanota.

Pilatesreformer.jpg

"Contrology (pilates) is not a system of haphazard exercises designed to produce only bulging muscles."

Joseph H. Pilates

bottom of page