fbpx

Jonkinlainen arkirutiini alkaa muodostumaan. Lähden aamuisin aina samaan aikaan töihin ja aamurutiinini vaihtelevat sen mukaan, kuinka kauan torkutan. Asunto viilenee aina öisin, joten aamulla lämpimän peiton alta nouseminen on uskomattoman vaikeaa, kun vaihtoehtona on loikoilu kaikkien lihasten nauttiessa rentoudesta. Uudet treenit siis hieman ovat tuntuneet mutta eikös silloin vain tiedä tehneensä jotain.

Töissä tahti on melko rauhallinen. Välillä on hiljaisempaa ja välillä tulee mielenkiintoisia kysymyksiä maatoimistoilta vastattavaksi. Työ on paljon erilaisten materiaalien kirjoittamista, mikä eroaa työstäni Suomessa vaatien astetta enemmän luovuutta. Tällä viikolla olenkin kärsinyt vähän writer’s blockista valmistellessani mm. kalvoja Saksan ehdotuksesta minimiveroksi. Onneksi inspiraatiota oli aikaa odottaa ja lopputulos oli parempi kuin alun:

Headline: How would the effective minimum tax work? Text: I don’t know…

Viikko on myös ollut täynnä pilatesta. Varmistui, että uusia tuulia tulee puhaltamaan Suomen päässä huhtikuussa mutta kerron näistä kevään aikana lisää, stay tuned. Jumppamattoja ei ole tullut kaupoissa vastaan, joten tein sellaisen itse. Petauspatja ja pyyhe, todella hyvä. Nyt pääsee tekemään mattotreenejä asunnollakin. Yksilötunnilla teimme matto/tornitreenin. Tornipääty on periaatteessa cadillacin osa, jolla treeni tehdään jousia ja tankoja käyttäen. Sillä pystytään tekemään samoja liikkeitä kuin reformerilla mutta myös paljon muita liikkeitä ja pääsinkin kokeilemaan itselleni ihan vieraita liikkeitä. Varsinkin selkäni ja hartiani saivat oikein kunnon venytykset. En malta odottaa, että pääsen tekemään liikkeitä tornipäädyllä uudelleen.

Sitten itse otsikkoon. Ajattelin listata muutamia asioita, jotka ovat kummastuttaneet minua näiden muutamien viikkojen aikana. Ihmeellisiä asioita tulee varmasti vielä enemmän vastaan mutta näistä en tässä vaiheessa tunnu pääsevän yli:

  • Portaat. Jessus, mitkä portaat. Kapeat ja jyrkät. En päässyt ylös kahden kauppakassin kanssa. Työkaveri kertoi, ettei pysty kantamaan matkalaukkuaan ylös vaan tyhjentää sen yleensä portaiden alapäässä pienempiin laukkuihin ja kuljettaa tavaroita useissa erissä ylös. Kysyin töissä, miten huonekalut saadaan sisään. Talojen seinissä on kuulemma jonkinlaiset koukut, joihin saadaan kantoliinat kiinni ja kaikki nostetaan ikkunoista sisään. Sen kun pääsisi kerran näkemään (huom. näkemään, ei tekemään).
  • Roskat. Vievät ne kadulle. Ei isoihin roska-astioihin vaan kadunvarteen. Kierrätys, kuulemma jossain on jotain kierrätysastioita mutta eipä niitä ihan hirveästi ole tullut vastaan. Ja roskaahan tehdään paljon. Yksilöpakattuja leikkeitä ja juustoja, paperimukeja, erikseen pakattuja sämpylöitä…
  • Terassikeli ympäri vuoden. Ensimmäinen asia, jonka huomasin, oli ihmisten tapa istua edelleen terasseilla. Lämpölamput päällä ja siellä sitä istutaan. Jopa sateessa. Tänä viikonloppuna on aurinko paistanut. Terassien lukumäärä kasvoi heti, kun joka kahvila kantoi terassikalusteet ulos. Aurinko on kyllä kiva mutta lämpötila on nollassa. Mutta siellä istutaan. Minä mukaanlukien.
  • Posti. Portaassani on kolme asuntoa. Posti tiputetaan alaoven luukusta. Kaikkien posti. Siinäpä sitten käyt myös naapureiden postit läpi ja valikoit haluamasi. Toivottavasti vain omasi…
  • Leipäkulttuuri. Aamupalalla leipää ja juustoa (ei edes voita). Lounaalla leipää. Kaupat täynnä leipää. Kysyin töissä, miten saavat tarvittavan määrän proteiinia. Tarvittava määrä proteiinia taitaa olla suhteellinen käsite… Tein sämpylän.
  • Polkupyörät. No tästä ei tarvitse edes kirjoittaa, kaikki mitä Amsterdamin polkupyöristä kerrotaan on totta.

Just for me:

Hauskoja iltoja uusien työkavereiden kanssa, uskomattoman hyvä mereneläväpasta, teehetki auringossa, shoppailupäivä ja uudet glitteri-Uggit (kaupassa eräs tuntematon mies sanoi, että nehän ovat ihan samanlaiset kuin jalassani olleet glitteri-lenkkarit mutta haloo, lenkkarit ja talvikengät, ihan eri asia…), useita kylpyhetkiä, rauhalliset aamut Instagramia selaillen ja kuivausrumpukuivat, lämpimät puhtaat vaatteet.

Kuunnellut äänikirjat:

  • Kuinka olla piittaamatta p*skaakaan
  • Sapiens – Ihmisen lyhyt historia
  • Himoshoppaaja vierailla mailla

Ensimmäiselle iso suositus. Paljon ajatuksia herättäviä ajatusmalleja. Sapiens on Bookbeatin top-listan kärkipäässä mutta pakko sanoa, etten ihan vielä ymmärrä, miksi… Joten siirryin hetkeksi hieman kevyempään kuunneltavaan.