fbpx

”Mastery of the mind over the complete control of the body.” – Joseph Pilates

Pilateksessa kehon kaikki osat sekä mieli yhdistyvät liikekokemukseen. Joseph Pilates uskoi, että liikkeet ilman kontrollia eivät auttaneet saavuttamaan pilatekselle ominaisia hyötyjä ja hänen mielestään jokaisen liikkeen olikin oltava koordinoitu, tehokas ja sulava.

Pilatesliikkeiden aikana keskity koordinoimaan liikettä ja kontrolloi kehoasi ja mieltäsi. Kontrolli johtaa liikettä, ei liike-energia. Jotta saavutat kehoosi oikeanlaisen linjauksen, pitää sinun hallita kehoasi kokonaisuutena.

Kontrollin synnyttää mielesi johdolla pilatestalosi eli keskivartalosi. Kylkisarja on loistava esimerkki pilatesliikkeistä, joissa kontrolli pääsee loistamaan, kun mielen ja keskivartalosi avulla hallitset liikkuvan jalan liikettä samalla pitäen kehosi muut osat liikkumatta.

Myöskään kuvassa oleva teaser-liike ei onnistu, mikäli kehosi ei ole täydessä hallinnassasi.