fbpx

”A unique trinity of a balanced body, mind and spirit…” – Joseph Pilates

Pilatestalo eli Powerhouse on keskiössä kaikissa pilatesliikkeissä. Pilatestaloon kuuluvat rintakehän alaosan sekä lonkkanivelten taikka kehon takapuolella pakaroiden alaosan väliin jäävät lihakset.

Kaikki pilatesliikkeet lähtevät pilatestalosta kohti liikkeen ääripisteitä luoden samalla pituutta. Pilatestalo myös stabilisoi lantiota sekä ylävartaloa ja antaa liikkeille voimaa. Pilatestuntien ulkopuolella voimakas pilatestalo mahdollistaa muun muassa hyvän ryhdin.

Keskity siis jokaisella pilatestunnilla, jokaisen harjoituksen aikana pilatestaloosi. Aktivoi pilatestalon lihakset sekä pidä jännitys liikkeiden aikana. Anna pilatestalosi määrittää liikkeiden laajuudet, jotta harjoituksesi säilyy kontrolloituna mutta älä anna pilatestalosi levätä vaan anna sille haastetta, jotta se kehittyy jokaisen liikkeen aikana.